Over Ancora

Makelaardij

Firmant René de Jager vertelt:

“Ancora is ooit als accountantskantoor begonnen aan de Zeeweg 165 in Katwijk. Dirk de Jager, mijn vader, runde het bedrijf. Omdat hij veel onroerend goed transacties begeleidde, besloot hij in 1972 het bedrijf uit te breiden met een makelaarskantoor. De woningmarkt was destijds heel gunstig en de kopers kwamen bijna vanzelf naar je toe. Dat veranderde in de loop van de jaren, waardoor het steeds belangrijker werd om huizen onder de aandacht van het publiek te brengen.

Die mogelijkheden waren aan de Zeeweg niet optimaal. Internet hadden we toen natuurlijk nog niet. Vandaar dat we begin jaren tachtig naar de Voorstraat 29 verhuisden, ook in Katwijk. Daar, midden in het winkelcentrum, hadden we uitstekende mogelijkheden om een makelaardijetalage in te richten, waar we alle te koop en te huur staande huizen aan het publiek konden laten zien. Ook toen was het zo dat mensen toch even voor het raam bleven staan, of ze nu op zoek waren naar een huis of niet. Wat dat betreft is het een schitterende locatie. We houden de etalages aan de Voorstraat 29 dan ook aan om ons woningaanbod ook daar onder de aandacht te blijven brengen.

In de loop van de jaren begonnen we uit ons jasje te groeien aan de Voorstraat. We begonnen daar met twee personen, maar inmiddels telt Ancora Adviesgroep eenentwintig medewerkers. We huurden extra ruimte aan de Voorstraat, maar uiteindelijk hadden we meer behoefte aan parkeergelegenheid en een betere bereikbaarheid dan de locatie aan de Voorstraat ons kon bieden. Dat bracht ons ertoe om in juli 2001 te verhuizen naar de prachtige kantoorvilla aan de Baron Sweerts de Landas Wyborghstraat 1, kortweg ook wel de Wyborghstraat genoemd.”

RegioBank

Het dienstenpakket van Ancora werd verder uitgebreid door de vestiging van een Regiobank in Katwijk en de overname van de RegioBank-kantoren in Oegstgeest en Valkenburg. De klanten van die kantoren kunnen nu in Katwijk en Noordwijk terecht voor het regelen van al hun bankzaken. Tegelijkertijd kunnen zij natuurlijk ook bij Ancora terecht voor hun hypotheek, verzekeringen en de aan- of verkoop van een huis. Vice versa geldt dat natuurlijk ook: klanten die van oorsprong bijvoorbeeld alleen hun verzekeringen hadden bij Ancora, kunnen ook gemakkelijk hun bankzaken regelen op hetzelfde adres. In 2021 zijn ook de 2 RegioBank kantoren in Noordwijk aan Ancora Adviesgroep toegevoegd. Na jarenlange uitstekende dienstverlening door de heren Kret sr en jr en door de heer Ouddeken van RegioBank kantoor Ouddeken is het vertrouwen aan Ancora gegeven om op dezelfde deskundige wijze hun klanten bancaire service te blijven verstrekken op een vertrouwde en persoonlijke wijze. Bij de RegioBanken kunt u rustig binnenlopen om, ook zonder afspraak, informatie op te vragen of bankzaken te regelen. Bij ons geen telefoonmenu’s of doe-het-zelf-websites maar vriendelijke medewerkers die tijd voor u nemen.

Sinds 2008 werkt Ancora Adviesgroep Verzekeringen samen met een groot backoffice bedrijf in Heinenoord. Doordat veel administratief werk wordt verricht door dit backoffice bedrijf, krijgen de specialisten van Ancora nog meer ruimte om te doen waar ze goed in zijn: verzekeringsadviezen geven! Door deze efficiencyslag ontstond ook de mogelijkheid om met behoud van kwaliteit een grotere verzekeringsportefeuille te kunnen bewerken.

Wij helpen u graag verder

Onze medewerkers staan voor u klaar om met u mee te denken en u hierbij verder te helpen.